Archief

juni 2017

De geworpen teerling

Dierbare Vrienden,

De kop is eraf. De teerling is geworpen. We zijn gaan spelen, en hoe!
De vreugde spat er van af, bij ons maar ook bij het publiek. Mijn rug heeft zich gerecht en daar ben ik heel blij mee. Het is zo ontzettend frustrerend om niet te mogen/kunnen spelen, dus nu ben ik vet blij. Chill zal ik maar zeggen! De goede verstaander snapt deze chill!
Dit weekend stonden er drie woonwagens bij de locatie in Beets, een heus woonwagenkampje. Fantastische vrienden die ‘toevallig’ langskwamen en daarom was nog lang onrustig langs de vaart te Beets.
Deze man is tegenwoordig zo snel ontroerd als er fijne mensen op zijn pad komen. En dat is de laatste tijd vaak het geval, het tilt me op en maakt mijn leven zo enorm waardevol. Zeker als je in staat bent af en toe een fijne voorstelling af te leveren. Kortom, hier spreekt een gelukkig man.
Als straks mijn kinderboek ook nog eens wordt uitgegeven ga ik zweven. Trouwens, ik zeg wel, ‘mijn’ kinderboek maar inmiddels is het meer het boek van tekenaar Sjaak Rood. Hij heeft echt  fantastische tekeningen bij mijn verhaal gemaakt. Maar mooie tekeningen bij een mooi verhaal betekent nog allerminst dat uitgevers in de rij staan om zoiets ook daadwerkelijk te drukken. Komt ook omdat het goed printen van kleurige tekeningen nogal duur is. Dus daarom gaan we binnenkort het boek online publiceren. Mondjesmaat, dat wil zeggen elke twee weken een hoofdstuk, en dan maar hopen dat u het even mooi vindt. En stiekem hopen we natuurlijk ook dat een uitgeverij er alsnog brood in ziet of dat er mensen zijn die het zo mooi vinden dat we via crowdfunding toch nog tot een geprinte versie kunnen geraken. U hoort meer hierover via mijn blog of de site van Theatergroep Flint.

01_2_NwHet grote wonder is geschied. Ik kom net van het AvL en de medicatie i.v.m. mijn gezondheid werkt weer. Joepie Youchee Potverpillepap Hadsjekidee. Ik was best nerveus en heb vannacht geen oog dicht gedaan maar nu zit er een glimlach op mijn gezicht gebeiteld, die krijg ik er voorlopig niet meer af. Pas in oktober weer een nieuwe scan. Ik ben extreem happy en zoals vaker gezegd: U bent nog niet van mij af, nog lange niet.
En dan komt net Het Parool binnen met een stralende recensie over VICTORIA.
Nu moet ik uitkijken dat ik niet ga vliegen, een beetje zweven moet kunnen  en dat ga ik dan ook maar doen.
Dit weekend de laatste in Beets en vanaf volgende week in de Purmer, vlakbij Purmerend. En we zijn ook nog eens uitgenodigd voor het Limburg Festival eind augustus. En bovendien ook nog een paar voorstellingen op boerderij Lombok in Schalkhaar bij Deventer begin september.
Komt Allen en vier het leven met ons.

Uw Dienaar

Felix Strategier

 

Volg ons en vind ons leuk:

Een Victoriaans Blog

Dierbare vrienden,

Het zit even niet mee, fysiek dan. VICTORIA ‘de voorstelling’ ging afgelopen donderdag uit. Die eerste keer met publiek was licht gespannen maar eindigde feestelijk. En dus vol goede moed naar de première op zaterdag. Vrijdag rustig aan gedaan, gezwommen in de vaart bij de boerderij van Katja in Beets en ontbeten. Eigenlijk alles klaar voor een paar prachtige voorstellingen. Totdat ik een onverhoedse beweging maakte. Knak, daar lag ik op mijn knieën. Op zich is knielen een beweging die ik al duizenden keren gemaakt heb, mede dankzij mijn katholieke opvoeding en dito kerkgang. Deze knieling was echter onvrijwillig en totaal niet gewenst. Eerst maar even liggen en hopen op een wonder. Ik heb vaker met dit bijltje gehakt maar ook voelde ik dat het deze keer menens was. Ondanks de dagelijkse oefeningen van buik en rugspieren schiet het er 2 tot 3 keer per jaar toch in. Meestal snel weer op de been, dankzij die oefeningen. Nu dus serieuze ellende. Je wil toch proberen te spelen en ik heb in de loop van de dag allerlei hulp gekregen maar het mocht niet baten. Uiteindelijk de verstandige beslissing genomen om af te gelasten, niemand zit te wachten op een voorstelling op halve kracht en gelukkig waren de bezoekers ’s avonds welwillend en begripvol. Dank daarvoor. Vrijdag gaan we er weer voor. Ik ben beretrots op VICTORIA, het is aardig in de buurt gekomen van wat ik ervan hoopte en het werken eraan is een fijn creatief proces gebleken. Maar wat bazel ik allemaal, u gaat het straks zelf allemaal beleven en beoordelen.

pechvogel

Van hogerhand was mij trouwens gevraagd om een blog te schrijven zonder vogels in de hoofdrol. Tot nu toe is dat gelukt!

Vanavond ga ik naar Hilversum voor een lang interview met Hijlco Span. Ik geloof van 21.oo tot 22.oou op Radio 5. Als u afstemt dan hoort u veel meer over VICTORIA en andere zaken. Ik ben een liefhebber van radio en luister dagelijks, vooral des avonds Radio 1.

Naast de serieuze uitdaging om van elk theaterproject een cultureel hoogstandje te maken is het uitermate prettig om te merken dat mijn creatieve partners zulke fijne mensen blijken te zijn. Het worden in de loop van het maakproces vrienden. Sommige zie ik misschien nooit weerom maar nu voelt het als een hechte en warme familie. Juist in mindere tijden, in dit geval mijn fysieke malheur, maakt die hechte band veel goed. Als ik zo nog even doorga heb ik het perfecte format voor een feelgood serie van de EO. Zeker als ik mezelf of anderen aan het snotteren krijg. Ik ben wel een radio-mannetje maar kijk soms ook tv en daar spant tegenwoordig Emo-tv de kroon. Is er iemand vermist of moeten ruziënde familieleden vrede sluiten, zet er een camera op en een gevoelige presentator krijgt de tranen er moeiteloos uit. Wordt dat mijn volgende project?

Het zou zomaar kunnen al zie ik u meewarig nee schudden!

Dag bloemen dag vogels dag lieve mensen.

Er zijn al veel voorstellingen uitverkocht dus reserveer snel op www.theatergroepflint.nl.

Uw Dienaar

Felix Strategier

 

Volg ons en vind ons leuk:

The Good, the Bad and the Beautiful

Dierbare Vrienden.

De zomer is losgebarsten en daar geniet ik enorm van. Ik zal niet de enige zijn!
Gisteravond een typisch zomeravondtafereel. Mooi woord en een bizar tafereel.
Ik fiets in de pijp en wordt frontaal aangereden door een sukkelige junk zonder licht, de verkeerde rijrichting, een dikke boom et cetera. Mijn voorwiel dubbel geknakt. Ik ben boos, nee woest want deze fiets is de eerste in mijn leven die ik nieuw heb gekocht. Extra stevige spaken en allerlei extra’s om instrument te vervoeren en decor en kostuum. Nu ja, de junk is aangeslagen : ‘Sorry meneer, ik deed het niet expres’, en meer van dat soort onzin. Grrrr. Hoe kom ik naar huis? Dat hele eind lopen? Er ontstaat een oploopje en ik bel de politie. Intussen is de ‘baas’ van de junk aangekomen op de brommer. Die ziet al snel dat dit niet goed gaat aflopen en ik zeg, met de politie nog aan de lijn: ‘Scheer je weg’. Maar al te graag doen ze dat en ik zeg tegen de politie: ‘Laat maar, ik probeer het zelf op te lossen’.
De waarschijnlijk gestolen fiets van de junk laten ze achter. Nu zit ik met twee fietsen waarvan de mijne zwaar gehavend. Dan duikt een jongeman op die in het café op het plein werkt: ‘Kan ik helpen’? En na wat gesleep met gereedschap en gepruts in het donker heeft die jonge gast het voorwiel van de junkenfiets op de mijne gemonteerd. De resten van die junkenfiets worden door een toevallig passerende kennis meegenomen, zijn eigen fiets was aan vernieuwing toe. De behulpzame jongeman blijkt uit Zuid-Afrika te komen en is een en al hulpvaardigheid. Ik ben verbluft en verblijd door zoveel anonieme liefde. We raken aan de praat en ik besluit hem vandaag een paar cd’s (van mijn Zuid-Afrikaanse shows) te gaan brengen. Ik ben onder de indruk en Richard, zo heet ie, noem ik voortaan Richard Mandela. Naar de grote kleine man die Zuid-Afrika op de kaart  heeft gezet.

marlene_dumas_portrait_of_a_young_nelson_mandela_d5783306gWaar sommige wereldleiders met kinderachtige borstklopperij en nare oneliners hun land Great willen maken zo geeft deze kleine Mandela een uitmuntend voorbeeld van onbaatzuchtigheid en naastenliefde. Mijn God wat heeft de huidige wereld leiders als Mandela nodig, ik mis hem node.
Even later fiets ik verder, zelfs mijn verlichting werkt nog, en op de Ferdinand Bol valt mijn kromme wiel van de bagagedrager en zwiert met gracieuze, koddige bewegingen over het asfalt. En dat lokt weer vrolijk commentaar op van passerende voorbijgangers. Zo eindigt deze avond behoorlijk optimistisch al blijkt even later dat er in Londen weer een aanslag is geweest.
Alle huidige wereldleiders moeten in de leer bij Mandela, dan kan het nog wat worden met deze wereld!
Morgen de laatste repetitieweek voor VICTORIA en zeker na afgelopen repetitiedagen gloort er een prachtige voorstelling. Ik ben er heel blij mee en hoop u straks mee te nemen in de wondere wereld van twee conservatieve boertjes die net als de kleine Mandela in staat zijn om het onverwachte een positieve draai te geven. Er gloort HOOP.
En ik hoop dat u nu direct kaarten gaat bestellen, haha. Voor mensen zonder internet of affiniteit met moderne media is er altijd een telefoonnummer dat u kunt bellen: 0611866262 (Nora Hulsink)

Uw Dienaar,

Felix Strategier

 

Volg ons en vind ons leuk:
Copyright Theatergroep Flint