Archief

april 2018

Zomerblog

Dierbare Vrienden,

Jaja, een zomerblog in april. Dat is wat anders dan kerstmis in april!
De fameuze bloesempracht bij de waterpartij in het Westerpark is alweer voorbij. Spierwitte bloesem ligt nu als sneeuw op de grond. Meestal de voorbode van een soort lente maar dit seizoen het begin van de zomer!
Als dat maar goed gaat.

imagesVoor mij is de zomer afgelopen maandag begonnen. De uitslag van de scan was goed, zo goed dat ik pas in oktober weer door de molen moet. Halleluja. De zenuwen van vorig weekend kunnen voor een half jaar in de kast en zo ook een altijd meelopend doemscenario. Joepie. In de euforie gaf ik mijn oncoloog een high five, haha.

Wat heb ik een zin om weer eens een lange fietstocht langs het IJsselmeer te maken. Helaas nog even geen tijd maar dat komt half mei. Eerst wat fijne voorstellingen in de Roode Bioscoop en elders.

Ik heb hier wel eens betoogd dat we ons niet zo druk moeten maken over al die toeristen, simpelweg omdat je hoopt zelf als bezoeker in een vreemd land toch ook welkom te zijn. Nu de zon zoveel toeristen trekt maar vooral omdat ik af en toe in de stad moet zijn kantelt mijn begrip voor al die gasten. Word ik ook een ouwe zeur? Ik hoop van niet en de beste strategie daartoe is het stadscentrum en vooral de toeristische hotspots mijden.

Vandaag de zoveelste afwijzing van een uitgever voor Anna en de Beestenband. Taalgebruik te archaïsch! Niet vanuit het kind geschreven! Jesses, kinderen zijn tegenwoordig heus wel wat gewend en waarom zou ik niet op een volwassen toon en met archaïsche woorden een kinderboek schrijven? Ondertussen tekent de onvolprezen Sjaak Rood onverdroten voort en heeft hoofdstuk 12 op de site gezet: www.annaendebeestenband.nl.

Vandaag het bericht dat Shireen Strooker is overleden. Petje af voor die vrouw die o.a. met Marja Kok het Werktheater bestierde. Dat Werktheater was een grote inspiratiebron voor veel theatermakers die nieuwe wegen zochten. Mijzelf incluis. De wat ouderen onder ons kijken met liefde terug op bv “een Zwoele Zomeravond”. Hilarisch en onvergetelijk. Herinnert u zich nog mevrouw Emanuelson, gespeeld en bedacht door Gerard Thoolen? Gerard was ooit de animator en inspirator voor onze “Bingo”.

Allemaal de groeten in de hemel of de hel.
Uw dienaar
Felix Strategier

Volg ons en vind ons leuk:

Lenteblog 2

SCHOONHEID

Dierbare vrienden,

Ik probeer de lente op te roepen met blogs en gebed! Nu moeten de vogels en de bomen en bloemen wel gaan bloeien! Wat een feestmaanden hadden we afgelopen tijd. Een bloeiend en woordbloedend programma rond Lucebert in februari en daarna NFPO en Nescio in den lande. Van het Lucebert programma gaan we binnenkort een cd maken die zeker in het najaar klaar zal zijn en hopelijk eerder. Ook van de “Highlights” met het New Flint Poetry Orchestra gaan we een cd maken. Al schijnt niemand meer een cd-speler te hebben, wij vinden dat die muziek en die teksten voor de eeuwigheid bewaard moeten blijven. En op kantoor zeggen ze dat er ook een truc is om de opnames te kunnen downloaden en voor u beschikbaar te maken. We zullen u op de hoogte houden.
De doden zijn begraven en het leven herneemt zijn loop, we zullen doorgaan! Wat zeg ik, we moeten doorgaan, met mooie poëzie programma’s maar ook met het hernemen van “Victoria” in de maand juni. Straks heb ik een afspraak met Bernard Wesseling om te bespreken of we volgend seizoen een programma kunnen maken rond het werk van Menno Wigman en F.Starik.
Dat zou een fijn eerbetoon kunnen worden aan deze grootheden van de Nederlandse poëzie. Er ligt nog wel meer op de plank maar ik moet een beetje aan mijn energie denken, helaas lukt het me niet meer om te hard van stapel te lopen.
Deze winter was qua gezondheid en energie niet de beste, haha. Het was een klotewinter met heftige griep en ook nog gekneusde ribben. Jesses wat duurde dat lang. Je valt met je fiets en je stuur boort zich in je ribben. Even buiten adem en dan weer door, dacht ik. Maar zo makkelijk denken je ribben er niet over. Na een maand begint het herstel echt vorm te krijgen dus we gaan er nu weer volop tegenaan. Nu nog even door de scan volgende week en dan als een speer naar een warme hete zomer.
Ik heb alweer een paar volle rondjes door het Westerpark gelopen, gejogd heet dat officieel maar dat is zo’n lelijk woord.
download (1)Kent u trouwens die nieuwe zaak op de Westerstraat. De eerste Amsterdamsche Spuitwaterfabriek heet die zaak en op de gevel staat Leeelijk. Een verwijzing naar de naastliggende zaak die Moooi heet. Ga kijken en noteer de Leeelijkheid naast de Moooiheid. Voorheen zat mijn fietsenmaker op de locatie van de Spuitwaterfabriek. Die hele Westerstraat is trouwens getransformeerd. Koffiewinkels en kleine restaurants in de plaats van de Verfton en andere ambachtelijke zaken. Prima hoor maar de balans raakt een beetje verstoord. Ik ben trouwens ernstig voor het afschaffen van de anti- kraakwet. Waar moeten jonge mensen wonen in een binnenstad die wordt overspoeld door peperdure verhuur van prachtlokaties aan expats en Yuppen?
Hier op het Haarlemmerplein bv zijn al zoveel woningen verkocht aan rijke mensen uit bv de USA die daar enkel tijdens vakanties zijn! Pied a Terre heet dat. Ammehoela. Ik noem dat onversneden kapitalisme waardoor er geen plek meer is voor onze jongeren. Ik hoop dat onze nieuwe gemeenteraad daar echt maatregelen voor gaat treffen, u ook?
Tot zover,

Uw Dienaar

Felix Strategier

Volg ons en vind ons leuk:
Copyright Theatergroep Flint