met als tweede titel De roepstem van ‘n Lederhose                                                                        

Deze nieuwe muzikale voorstelling van Theatergroep Flint is een zoektocht naar de Duitse ziel, met een breed repertoire van Romantiek tot Interbellum. Als muzikale én poëtische tegenpolen worden Brecht en Tucholsky, met in hun kielzog de componisten Eisler en Weill, in één programma geplaatst  met Muller en Schubert (o.a. een deel uit de Winterreise in een Nederlandse vertaling). De smeltende  ROMANTIEK van Muller en Schubert versus de rauwe POLITIEK geladen Brecht, Weill en Eisler.  Het Romantisch Interbellum zal een politieke component met het heden bevatten! Zitten we in West Europa in een morele crisis met het opkomend nationalisme als katalysator van onvrede??

RIB 380 pix

Wat kunt u verwachten?

Een verstrengeling – door acteur en zanger Felix Strategier – van nieuwe teksten en oude liederen, afgewisseld met liederen en verhalen uit het Interbellum, de roerige jaren ’20 en ’30 in Berlijn. Hierin komt ook de Dreigroschenoper langs, net als repertoire van de Comedian Harmonists en de Nederlandse volkszanger Willy Derby. Daarnaast zal  Strategier zijn persoonlijke binding met Duitsland door de voorstelling heen weven.  Zijn (over)grootouders van vaders kant stammen immers uit Pommeren.

Het gewone leven tijdens het Interbellum  was grauw. Maar in deze zelfde tijd maakten theater, muziek en beeldende kunsten een bloeitijd door in Berlijn. Humor en satire, gehuld in sigarettenrook en vermengd met politieke ideeën, gaven kleur het nachtleven.

We werken met twee bezettingen en maken nadrukkelijk een voorstelling die refereert aan de cabarets in Berlijn, los uit de pols en toegankelijk. Deels Duits deels Nederlands gesproken/gezongen.

Kleine (reis)bezetting:  piano, cello en zang

Felix Strategier                                research, zang en accordeon
Susanne Degerfors                        cello
Eddy van Dijken                              piano

Grote bezetting: zang, altviool/violaphone, gitaar, contrabas

Felix Strategier                               resarch, zang en accordeon
Joeri de Graaf                                 arrangementen, gitaar
Saskia Meijs                                     altviool, violaphone
Marko Bonarius                             contrabas

eindregie                                           Wim Meuwissen

Het romantisch Interbellum wordt gespeeld in het kleine theatercircuit en als huiskamerconcert.

Copyright Theatergroep Flint