Over Flint

foto progr middel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theatergroep Flint, literair muziektheater in de context van de tijd

Theatergroep Flint is sinds jaar en dag een vertrouwd gezicht in de theaterwereld. De laatste 20 jaar legt Flint zich voornamelijk toe op het produceren van voorstellingen waarin poëzie en muziek een centrale rol spelen.

Theatergroep Flint speelt vrijwel altijd met musici uit de moderne improviserende muziekscene. Dat wil niet zeggen dat de muziek ook voor honderd procent geïmproviseerd wordt. Integendeel, er wordt nadrukkelijk bij de gedichten en bij elke specifieke voorstelling nieuwe sluitende muziek gecomponeerd.  Wij spelen met musici als Wolter Wierbos, Ernst Reijseger, Joeri de Graaf, Niels Brouwer, Wolfert Brederode, Alan ´Gunga´ Purves, Nelson Latif, Saskia Meijs, Ernst Glerum e.v.a. Allen zijn zij geschoold en uiterst professioneel, maar vooral gepokt en gemazeld in de geïmproviseerde muziekwereld.

“Poëzie is in onze ogen niet met een geur van heiligheid omgeven, maar staat in het hart van de samenleving. Het zou op zijn minst een prominente plek in de moderne maatschappij moeten hebben.” – Felix Strategier

De voorstellingen van Theatergroep Flint worden mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

FPK_LOGO-ZWART-M

 

 

 

 

Copyright Theatergroep Flint