Blog met ballen en brokken

Lieve Dierbare Vrienden,

Er is een bommetje ontploft. Een in mijn buikholte en een in mijn hoofd. Wat ik nooit voor mogelijk hield is toch gebeurd. Na een fantastisch jaar zonder medicatie ben ik de sigaar. Er zijn uitzaaiingen gezien op de scan van begin januari en niet zo weinig ook. In oktober was er nog twijfel, het verdachte plekje toen kon ook een flufje zijn dat kon verdwijnen. Nee dus, grrrrrrrrr.
Ik ben niet meer operabel, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit meer een aria zal zingen. Voorlopig ga ik aan de Glivec, daar heb ik drie jaar aan gezeten en ben ik stiekem aan verslaafd geraakt. Maar niet heus.
Ik heb twee weken een abonnement gehad op het AvL (Antonie van Leeuwenhoek) en na diverse onderzoeken gaan ze me aanmelden voor een internationale proef met een nieuw geneesmiddel. Heftiger dan Glivec maar ook met voordelen. Het vermindert de kans op resistentie van dat Glivec en ik krijg wat ruimte tussen de kuren door. Dat wil zeggen, drie weken Glivec, een week rust, drie weken dat nieuwe spul en weer een week rust. Vooral die adempauze heeft me over de streep getrokken. Je wordt zo verdomd moe van die ellende en nu kan ik misschien steeds recupereren.
Eind van de maand krijg ik te horen of ik word ingeloot voor dat wereldwijde onderzoek. Als het mij niet baat dan wellicht volgende generaties maar eerlijk gezegd heb ik nu voor mezelf gekozen.
Zo, dat is eruit. Niet fijn om u hier mee lastig te vallen maar ooit komt u het toch te weten en nu hoef ik niet meer steeds alles uit te leggen

tumblr_inline_mikvqkQ4dH1qz4rgp

Het leven gaat door en ik ga er alles aandoen om u nog lang van schone muziek en poëzie te voorzien. Te beginnen met een reprise van ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’. Afgelopen zaterdag stonden we in Concordia Enschede, die prachtige bonbonnière aan de grote markt. En het was weer feest. Enkele bezoekers spraken van een cadeautje! Wat wil je nog meer? Verder deze week nog in  Bergen aan Zee (27 jan), Enkhuizen (28) en Deventer (29). Kijk op de agenda van Flint, u bent van harte welkom.
Tussen de bedrijven door hebben we van de week de eerste scenes gelezen van de nieuwe voorstelling die in juni op locatie gaat spelen. Met David Vos en anderen. Lisa de Rooij gaat de tekst verder schrijven en het begin was zeeeeeer inspirerend. Wat geeft dat een vreugde in moeilijke tijden. Daar ga ik me aan vast houden. Ik ga mijn werktempo aanpassen aan de omstandigheden en een aantal plannen even in de ijskast zetten maar u gaat nog van mij horen. Zeker en vast. En dus te beginnen met die nieuwe voorstelling op een boerderij in Beets (NH). Maar eerst ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’, naar de briljante teksten van Antjie Krog.
Als ik zo zit te schrijven krijg ik enorme jeuk om te gaan spelen. En ik reken op uw clementie qua stem en uithoudingsvermogen. Die medicijnen maken helaas ook mijn stembanden moe en de hoge c zal ik  niet meer halen! Maar ik kan goed faken dus dat komt vast helemaal goed.
Omdat ik weg ben bij de Roode Bioscoop, vindt u deze Blog op de site van theatergroep Flint, ten minste dat hoop ik.
By the way, dit is geen fake news, dat laat ik graag over aan Donald Duck.

Heel veel goeds in dit nieuwe jaar en vast Zalig Pasen en bedaank vir de bloeme.

Uw Dienaar
Felix Strategier