De lente, de auto en de IJssel

Lieve Vrienden,

Wat een vreugde, wat een weelde, de lente komt eraan. Joepie.
Het mag ook wel een keer. Ik verwoord in dit blog vooral de hartewens en hartekreet van velen met mij die geveld zijn of waren door de griep. Mens nog aan toe, wat een ellende en het komt steeds terug. Jaaaaa, dag, daar beginnen we niet aan. Het moet nu afgelopen zijn. De zon moet nu haar werk gaan doen en ons allen verlossen van de griep. Daar wil ik als overtuigd atheïst zelfs wel een schietgebedje voor doen. Dan kan een mooie eredienst worden. Atheïsten aller landen verenigt u in een Hoogmis ter bestrijding van de griep.
Nu zegt u direct: “ Hoho, en de politieke situatie in de wereld dan en Donald Duck en Geertje Permanentje dan?  Die kunnen wat mij betreft even door de plee getrokken worden. We wachten half maart af en volgens mij komt het dan allemaal wel goed. Die Jesse Klaver is nog zo gek niet. Beetje gelikt misschien maar lang niet zo doortrapt en vals als de politieke bende die nu de dienst uitmaakt. Ik zag een fragment van een interview met Geertje Permanentje. Wauw wat een geniale interviewer!!! Elke kans voor open deur werd gemist. En dat is best knap. De interviewer vroeg bv : “Wie bedoelt u met ons als het over Nederland gaat?”.  Meneertje Permanentje negeerde de vraag gewoon (zoals gewoonlijk trouwens) en stapte over op het voorlezen van een brief/mail van een zijner aanhangers. Het is bizar dat iedere journalist in Nederland genoegen neemt met dit soort ontwijkende antwoorden en vooral het almaar herhalen van het (korte) statements die al jaren bekend zijn. Genoeg genoeg genoeg.

land_steenderen_ijssel_ijssel
Chagrijn maakt plaats voor optimisme en positivisme. Wat ben ik aan het genieten van de laatste voorstellingen van Sal Ek Altyd Wit Wees. Ondanks de griep was het spelen vrijdag in Haarlem een feest. De Pletterij heet dat podium, ik had er nimmer eerder gespeeld, en ik raad u aan om daar eens te gaan luisteren/kijken. En ook Purmerend was een feestje. Enige smet op afgelopen week was het cancelen van de schoolvoorstelling in Schagen. Hoewel, cancelen kan je het eigenlijk niet noemen want David Vos is op het allerlaatst ingevallen en heeft de honneurs naar verluid geweldig waargenomen. Houzee.
NU echt interessant wereldnieuws dat ik u niet kan  onthouden: Ik heb vorige week een autootje gekocht!! Voor het eerst in 35 jaar heb ik weer een auto. En hij doet het nog steeds! Ach, ik word een dagje ouder en het gesleep met accordeon en attributen naar voorstellingen in den lande eist zijn tol. Kortom, ik trek het niet meer. Het is voor mij een immense luxe en ik zal daar enorm van gaan genieten. Zo ga ik zaterdag naar Olst. Klein Koninkrijk heet het theatertje. Een fantastisch huiskamerpodium in een oude slagerij met enorm bevlogen bestierders. Ik reis vroeg af om nog een uurtje langs de IJssel te kunnen struinen. En een hapje eten bij de koninklijke en hartelijke figuren die deze plek bestieren.
Komt u ook?? Van harte welkom.  Zie: www.facebook.com/kleinkoninkrijk

Volgende maand een nieuwe blog met nieuws van het front,

Uw Dienaar

Felix Strategier