download

 

 

Vol Trots en Troost presenteert Theatergroep Flint deze voorstelling met muziek en teksten uit de roemruchte jaren 20/30 van de vorige eeuw. Brecht, Tucholsky, Eissler, Weil, Müller en Schubert komen langs. De heftige economische crisis van de jaren 20 verhinderde niet dat een geestdriftige en bruisende creatieve tijd in Duitsland ontstond.

Klik hier  voor een voorproefje

Wij nemen u mee in die tijd. Een tijd waarin zwoele nachtclubs en zwierige cabarets uitpuilden. Deels om de ellende te vergeten, maar ook om een tegenwicht te bieden aan de oprukkende zwarthemden. Men ging vrolijk feestend de ondergang tegemoet met teksten van bovengenoemde grote kunstenaars maar ook met de vrolijke nonsens van de Comedian Harmonists. Flint voegt aan al deze ingrediënten de immer aanwezige Duitsche Romantische Ziel toe, in de vorm van gedichten en muziek van de eerste singer-songwriter uit de geschiedenis: Franz Schubert. Zo heeft u aan het eind van de avond een beeld van de Duitse ziel en vraagt u zich wellicht af: ‘Hoe zit dat eigenlijk met de Nederlandse ziel?” En is er een verband met de huidige morele crisis in Europa? Dit alles onder het motto: Vrolijk feestend de Ondergang tegemoet, oftewel: De Roepstem van ’n Lederhose. Sommige teksten moeten in het Duits, andere schitterend in een Nederlandse vertaling, maar het is altijd Feest, muzikaal en theatraal.

We werken met twee bezettingen en maken nadrukkelijk een voorstelling die refereert aan de cabarets in Berlijn, los uit de pols en toegankelijk.

Bezetting 1:
Felix Strategier, research, zang en accordeon
Joeri de Graaf, arrangementen en gitaar
Saskia Meijs, altviool en violaphone
Marko Bonarius,   contrabas

Bezetting 2:  
Felix Strategier, research, zang en accordeon
Susanne Degerfors, cello
Eddy van Dijken, piano

Regieadvies: Wim Meuwissen
Lichtontwerp: Gé Wegman

Het romantisch Interbellum wordt gespeeld in het kleine theatercircuit en als huiskamerconcert.