Lenteblog 2

Dierbare vrienden,

SCHOONHEID
Ik probeer de lente op te roepen met blogs en gebed! Nu moeten de vogels en de bomen en bloemen wel gaan bloeien! Wat een feestmaanden hadden we afgelopen tijd. Een bloeiend en woordbloedend programma rond Lucebert in februari en daarna NFPO en Nescio in den lande. Van het Lucebert programma gaan we binnenkort een cd maken die zeker in het najaar klaar zal zijn en hopelijk eerder. Ook van de “Highlights” met het New Flint Poetry Orchestra gaan we een cd maken. Al schijnt niemand meer een cd-speler te hebben, wij vinden dat die muziek en die teksten voor de eeuwigheid bewaard moeten blijven. En op kantoor zeggen ze dat er ook een truc is om de opnames te kunnen downloaden en voor u beschikbaar te maken. We zullen u op de hoogte houden.
De doden zijn begraven en het leven herneemt zijn loop, we zullen doorgaan! Wat zeg ik, we moeten doorgaan, met mooie poëzie programma’s maar ook met het hernemen van “Victoria” in de maand juni. Straks heb ik een afspraak met Bernard Wesseling om te bespreken of we volgend seizoen een programma kunnen maken rond het werk van Menno Wigman en F.Starik.
Dat zou een fijn eerbetoon kunnen worden aan deze grootheden van de Nederlandse poëzie. Er ligt nog wel meer op de plank maar ik moet een beetje aan mijn energie denken, helaas lukt het me niet meer om te hard van stapel te lopen.
Deze winter was qua gezondheid en energie niet de beste, haha. Het was een klotewinter met heftige griep en ook nog gekneusde ribben. Jesses wat duurde dat lang. Je valt met je fiets en je stuur boort zich in je ribben. Even buiten adem en dan weer door, dacht ik. Maar zo makkelijk denken je ribben er niet over. Na een maand begint het herstel echt vorm te krijgen dus we gaan er nu weer volop tegenaan. Nu nog even door de scan volgende week en dan als een speer naar een warme hete zomer.
Ik heb alweer een paar volle rondjes door het Westerpark gelopen, gejogd heet dat officieel maar dat is zo’n lelijk woord.

download (1)Kent u trouwens die nieuwe zaak op de Westerstraat. De eerste Amsterdamsche Spuitwaterfabriek heet die zaak en op de gevel staat Leeelijk. Een verwijzing naar de naastliggende zaak die Moooi heet. Ga kijken en noteer de Leeelijkheid naast de Moooiheid. Voorheen zat mijn fietsenmaker op de locatie van de Spuitwaterfabriek. Die hele Westerstraat is trouwens getransformeerd. Koffiewinkels en kleine restaurants in de plaats van de Verfton en andere ambachtelijke zaken. Prima hoor maar de balans raakt een beetje verstoord. Ik ben trouwens ernstig voor het afschaffen van de anti- kraakwet. Waar moeten jonge mensen wonen in een binnenstad die wordt overspoeld door peperdure verhuur van prachtlokaties aan expats en Yuppen?
Hier op het Haarlemmerplein bv zijn al zoveel woningen verkocht aan rijke mensen uit bv de USA die daar enkel tijdens vakanties zijn! Pied a Terre heet dat. Ammehoela. Ik noem dat onversneden kapitalisme waardoor er geen plek meer is voor onze jongeren. Ik hoop dat onze nieuwe gemeenteraad daar echt maatregelen voor gaat treffen, u ook?
Tot zover,

Uw Dienaar

Felix Strategier