Alles van waarde is weerloos
Naar het werk van Lucebert
Literair muziektheater

Sal ek altyd wit wees door theatergroep Flint met vlnr Ernst Gle

FullSizeRender-3-e1525268996532-1024x624

“Het handelsmerk van Theatergroep Flint – de mix van volkstoneel, literatuur, stimulerende invloeden van buitenaf, kwinkslagen en de intimiteit van een oude, kleine bioscoop – blijft in deze voorstelling overeind. Het werk van Lucebert heeft ook vijftig jaar na dato nog zijn weerbarstige, sprankelende en verrassende uitwerking.”  Theaterkrant – Peter Rings | Lees hier de volledige recensie

“Lucebert – Alles van waarde is weerloos is zo’n winteravond vullende omarming waar je je in stort en waaruit je nooit meer loskomt.” De Groene Amsterdammer – Loek Zonneveld | Lees hier de volledige recensie.

Klik hier  voor een voorproefje!

 

De muziektheatervoorstelling LUCEBERT is gebaseerd op het werk van één van Neerlands grootste dichters van de 20ste eeuw. Lucebert schreef poëzie zoals poëzie bedoeld is. Zijn teksten zijn verwarrend, provocerend maar vooral tot de verbeelding sprekend en uiterst muzikaal. Zijn woorden brengen een spontane eruptie van klanken voort, zoals een vuurspuwende vulkaan. Het wordt een theatraal, visueel en muzikaal spektakel boordevol spoken word, jazz, hiphop en hallucinerende beelden. 

Bezetting
Idee & artistieke leiding: Felix Strategier
Spel & zang: Felix Strategier, Wim Meuwissen
Composities, trompet & beats: Mark Nieuwenhuis
Beeld: Martijn Grootendorst

Adviezen: Wim Hazeu

Speeldata
Klik hier voor actuele speeldata

Theater de Roode Bioscoop | Klik hier voor kaarten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *