Flint gaat Europa veroveren met poëzie & live muziek

Eukaros is de naam van een nieuw Europees literair muziektheaterprogramma, waarmee Theatergroep Flint in 2015 en 2016 op reis gaat door Oost Europa.

foto Eukaros voor de site

Eukaros als reizend Europees podium voor poëzie en live muziek. Met bijzondere karossen gaan we zelfvoorzienend en duurzaam op pad. Met een gezelschap theater- en muziek avonturiers en bijzondere ‘karossen’: woonwagens, een keukenwagen, een kantoor en een podium- en techniekwagen.

In elk land gaan we op zoek naar uniek talent en ‘verborgen schatten. Nationale en lokale artiesten worden gevraagd om zich aan te sluiten en Eukaros te verrijken met hun gedichten, muziek, liederen en optredens.

Via Duitsland, Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Macedonië en Albanië naar Griekenland.

 

Try out Tournee 2015 | Lange Tournee in 2016

In samenwerking met theaters, festivals, podia, muzikanten, zangers, dichters en andere artiesten uit de deelnemende landen.

 

Waarom Eukaros?

Met Eukaros wil Felix Strategier een Europese theatrale tegenbeweging organiseren vanuit de kracht van Flint: met live muziek en poëzie publiek verleiden en Europese artiesten uitdagen mee te doen. Vanuit de idee van het delen van culturele rijkdom en diversiteit. Deze rijke culturele diversiteit wil Flint omzetten in positieve energie: een culturele tegenbeweging tegenover het populistische negativisme over Europa.

Flint wil een netwerk opbouwen en uitwisseling organiseren met Europese artiesten, dat uiteindelijk uitmondt in een Nederlandse tournee in 2017 met Europese artiesten.

 

 

Eukaros is gebaseerd op “ De Canon van de Europese Poëzie”, samengesteld door Leonard Ilja Pfeiffer en Gert Jan de Vries (Meulenhoff, 2008).