Nog twee nachtjes slapen en dan….

Dierbare vrienden,

Deze week gaat het gebeuren. Vrijdag 10 november -vrijdag aanstaande dus- gaat Anna vliegen! Heh? Hoor ik u denken. Anna, Vliegen? Weer een nieuwe vogelsoort ontdekt? Een speciale fregatvogel of Nederlandstalige kolibrie?
Voor de regelmatige lezer van mijn blog begint wellicht iets te dagen. Anna is de hoofdpersoon uit het avonturenboek dat ik enkele jaren geleden heb geschreven, voor u en uw (klein)kinderen. Met prachtige illustraties/tekeningen van Sjaak Rood. Sjaak tekent een beetje in de trant van Dirkje Kuik, alias William D. Kuik zoals ie voor zijn/haar transformatie heette. Ik ben daar fan van en sinds ik Sjaaks werk ken ben ik een warme fan van Sjaak. Tekeningen in beweging, altijd actie, subtiel maar effectief en wonderschoon wat mij betreft. Nu moeten we u actief bij dit project betrekken en dat begint dus as vrijdag. Om 5 voor 12, alias 11.55u wordt  Anna gelanceerd op het net: www.annaendebeestenband.nl  of www.facebook.com/annaendebeestenband

Openingspagina2_Def
Dat actief betrekken betekent simpelweg dat u vanaf vrijdag het virtuele boek kunt gaan (voor)lezen. Vrijdag zijn de eerste twee hoofdstukken op de site te lezen en daarna komt er elke twee weken een nieuw hoofdstuk bij. Een waarlijk feuilleton. Ouderwets maar ook weer supermodern vanwege dat skitterende internet. Ik ben zelf nogal monomaan, lees nog steeds lekker in papieren boeken en deze vorm voor het (kinder)boek over Anna is ook een beetje uit nood geboren. U begrijpt het al? Tot nu toe is het niet gelukt om een uitgever te vinden, vooral te wijten aan de hoge drukkosten i.v.m. de prachtige tekeningen van Sjaak Rood. Het wordt dus reuze spannend, gaat u het ook echt lezen en wellicht voorlezen? Jaja vol verwachting klopt ons hart. Stiekem hoop ik dat er alsnog een uitgever om de hoek komt kijken maar de malaise in de uitgeversbranche staat dat vooralsnog in de weg.

Wat is het toch een feest om op mijn leeftijd nog met een boek te komen! Wie had dat gedacht? Ik ben natuurlijk al mijn hele leven met taal en literatuur bezig maar heb nooit tijd gehad of genomen om zelf serieus werk te maken van dat schrijven. Ik ga trouwens de hoofdstukken van Anna zelf voorlezen en de opnames hiervan komen hoofdstuk voor hoofdstuk ook op de website te staan. Als u daar niet uitkomt, dat internet e.d., kunt u altijd bellen met de hulplijn: 020-6257476. Haha. Al weet ik niet of mijn geharnaste medewerkers daar blij mee zijn. Ikzelf kan u in veel bijstaan maar het internet is voor mij nog steeds een onneembare vesting waar ik ook niet meer voor te porren ben. Ik heb andere prioriteiten en gelukkig medewerkers die wel verstand hebben van de moderne media.

Ik zou het wel heel fijn vinden als u reageert op Anna en haar beestenband. Het is namelijk alsof we straks in première gaan maar dan zonder publiek.
Vogels spelen een rol in het boek, vooral de papegaaiduiker is prominent aanwezig!
En daarmee sluit ik dit blog. In oktober ben ik weer een week op mijn landgoed in Ierland geweest. Daar had ik afgelopen zomer een vogelpaleis gebouwd. Twee verdiepingen, woonkamer, zitkamer, eetkamer, badkamer en slaapkamer. Maar ja in de zomer kwamen er geen vogels op af. En nu in het najaar kwamen de eerste vogels dineren en badderen. Feestelijk. Vinken, roodborstjes, kwikstaartjes, de grauwe vliegenvanger en natuurlijk ook de kraai en de ekster. Elke vogel die het paleis betrad, of liever befladderde kreeg vanuit mijn huisje met de grote ramen enorm veel aandacht en gefluisterde aanmoedigingen. Ook toen twee vossen achter het huisje actief begonnen aan de paringsdans bleven de vogels aanvliegen. Mijn kleindochter gaat tot het voorjaar elke week zaad strooien in de eetkamers en dan is het komend voorjaar een vogelparadijs. Zeker te weten.

Uw Dienaar

Felix Strategier