Scholen940-320

Laat uw leerlingen overdonderen door een korte voorstelling vol woordacrobatiek, bloedstollende muziek en hallucinerende poëzie. Theatergroep Flint speelt in het komende schooljaar 2018/2019 weer deze nieuwe vorm van muziektheater en poëzie en in het klaslokaal. Flint kiest met zijn Muzikale Poëzieflits voor een collagevorm van gedichten en muziek.

Doel
Ons doel is om in het klaslokaal jongeren Nederlandstalige poëzie te laten ervaren zonder elitaire opsmuk. Flint zal ze verrassen en inspireren met een flitsoptreden. Poëzie is in de ogen van Flint niet met een geur van heiligheid omgeven, maar staat in het hart van de samenleving. Het verdient in ieder geval een prominente plek in de moderne maatschappij.

Hoe gaat het in z’n werk?
Theatergroep Flint valt een lokaal binnen waar op dat moment Nederlands gedoceerd wordt. Een kort flitsend optreden met maximaal drie gezongen gedichten (Van Ostaijen, Ingrid Jonker en Achterberg).  Deze poëtische overval duurt niet langer dan tien minuten. Daarna verlaten we in ijltempo het klaslokaal en laten de leerlingen in vervoering en/of verwarring achter.

Wat wordt er verwacht van de docent?
Enige tijd voordat de voorstelling plaatsvindt, wordt door Flint de tekst van de gedichten die gezongen gaan worden aan de docent gestuurd. De docent moet op geen enkele manier laten blijken dat er iets gaat gebeuren en draait het normale lesprogramma totdat Flint binnen valt. Nadat Flint het lokaal heeft verlaten en de leerlingen verward, verrast en/of overdonderd achterblijven, neemt de docent de les weer over.

Wat wordt er verwacht van de leerlingen?
Het belangrijkste is dat de leerlingen overvallen worden door dit optreden. Na de korte voorstelling laten we de gedichten achter die tijdens de voorstelling bezongen zijn. De docent heeft dit materiaal al eerder ontvangen en kan na de voorstelling direct aansluiten met de lesstof.

“Zelden heb ik leerlingen zo geconcentreerd en zo geamuseerd naar poëzie zien luisteren. Het is belangrijk dat leerlingen de papieren poëzie, vlees, muziek en beweging zien worden.”
docent Barlaeus Gymnasium

Doelgroep: leerlingen van 12-18 jaar van vmbo tot en met gymnasium
Vak: Nederlands
Vorm: Optreden in de klas van ongeveer 10 minuten op aanvraag
Kosten: in overleg | Theatergroep Flint is cultuurkaartacceptant

Dit is ons voorstel. Wij denken dat bij dit optreden het verrassingselement erg effectief is. Maar heeft u een ander idee of een andere invalshoek, laat het ons gerust weten. Wij staan open voor suggesties.

Theatergroep Flint heeft zijn sporen verdiend met voorstellingen in theaters en op veel literaire festivals in Nederland en Vlaanderen.  Wilt u meer weten, dan kunt u ons bereiken op info@theatergroepflint.nl of bel 020-6257476.

scholenTriple940-275