Zomerblog

Dierbare Vrienden,

Jaja, een zomerblog in april. Dat is wat anders dan kerstmis in april!
De fameuze bloesempracht bij de waterpartij in het Westerpark is alweer voorbij. Spierwitte bloesem ligt nu als sneeuw op de grond. Meestal de voorbode van een soort lente maar dit seizoen het begin van de zomer!
Als dat maar goed gaat.

imagesVoor mij is de zomer afgelopen maandag begonnen. De uitslag van de scan was goed, zo goed dat ik pas in oktober weer door de molen moet. Halleluja. De zenuwen van vorig weekend kunnen voor een half jaar in de kast en zo ook een altijd meelopend doemscenario. Joepie. In de euforie gaf ik mijn oncoloog een high five, haha.

Wat heb ik een zin om weer eens een lange fietstocht langs het IJsselmeer te maken. Helaas nog even geen tijd maar dat komt half mei. Eerst wat fijne voorstellingen in de Roode Bioscoop en elders.

Ik heb hier wel eens betoogd dat we ons niet zo druk moeten maken over al die toeristen, simpelweg omdat je hoopt zelf als bezoeker in een vreemd land toch ook welkom te zijn. Nu de zon zoveel toeristen trekt maar vooral omdat ik af en toe in de stad moet zijn kantelt mijn begrip voor al die gasten. Word ik ook een ouwe zeur? Ik hoop van niet en de beste strategie daartoe is het stadscentrum en vooral de toeristische hotspots mijden.

Vandaag de zoveelste afwijzing van een uitgever voor Anna en de Beestenband. Taalgebruik te archaïsch! Niet vanuit het kind geschreven! Jesses, kinderen zijn tegenwoordig heus wel wat gewend en waarom zou ik niet op een volwassen toon en met archaïsche woorden een kinderboek schrijven? Ondertussen tekent de onvolprezen Sjaak Rood onverdroten voort en heeft hoofdstuk 12 op de site gezet: www.annaendebeestenband.nl.

Vandaag het bericht dat Shireen Strooker is overleden. Petje af voor die vrouw die o.a. met Marja Kok het Werktheater bestierde. Dat Werktheater was een grote inspiratiebron voor veel theatermakers die nieuwe wegen zochten. Mijzelf incluis. De wat ouderen onder ons kijken met liefde terug op bv “een Zwoele Zomeravond”. Hilarisch en onvergetelijk. Herinnert u zich nog mevrouw Emanuelson, gespeeld en bedacht door Gerard Thoolen? Gerard was ooit de animator en inspirator voor onze “Bingo”.

Allemaal de groeten in de hemel of de hel.
Uw dienaar
Felix Strategier